Bejaarde vrouw Bennekom overvallen

Een 85-jarige bewoonster van de F.C. Donderstraat in Bennekom kreeg zaterdagavond 5 november rond acht uur de schrik van haar leven, toen ze in haar woning oog in oog kwam te staan met twee onbekende gemaskerde mannen. De vrouw werd bestolen, maar is ongedeerd gebleven. De politie zoekt getuigen.

De vrouw zat rond acht uur in haar woonkamer toen ze gestommel hoorde in haar woning. Toen ze ging kijken werd ze geconfronteerd met twee onbekende gemaskerde mannen in haar woning. De Bennekomse werd vervolgens naar een kamer geleid waar ze moest blijven terwijl haar belagers hun gang gingen in de rest van de woning. Er werd geen fysiek geweld gebruikt tegen de vrouw. Wel moet ze onder meer geld, sieraden en een portemonnee missen. Nadat de daders op de vlucht waren geslagen, waarschuwde de vrouw de politie. Er werd direct een onderzoek ingesteld maar dat heeft nog niet tot een aanhouding geleid.

De politie komt graag in contact met eventuele getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Volgens het slachtoffer gaat het om twee mannen die allebei gebrekkig Nederlands spraken en een nylonkous over het hoofd hadden getrokken. Dader 1 is ongeveer 1,65 meter lang en heeft een dik of bol gezicht. Dader 2 is rond de 1,70 meter lang en heeft een mager postuur.