Barkeeper overvalt eigen café

Een 32-jarige barkeeper heeft samen met twee klanten zijn eigen café in Stadskanaal overvallen. Dat heeft de man vrijdag voor de rechtbank in Groningen toegegeven. Justitie eist een werkstraf van 240 uur tegen hem.

De barkeeper van café Chaplin ging eind vorig jaar mee in het voorstel van twee klanten. Die kwamen op 10 november rond sluitingstijd het café binnen met een gaspistool. In verband met de aanwezigheid van camera’s moest de overval zo echt mogelijk lijken. De overvallers maakten op aanwijzingen van de barman 2450 euro buit. Na de beroving deed de barkeeper aangifte bij de politie.

Het plan van de drie mannen leek te lukken, tot de politie de telefoon van de barkeeper onderzocht. Toen bleek dat er tussen de mannen verdacht sms-verkeer was geweest. Kort voor de overval kreeg de barman het bericht dat zijn partners onderweg waren. Tegenover de rechter gaf hij toe meegewerkt te hebben.

Justitie eist tegen de hoofdverdachte vijftien maanden cel, de derde verdachte hoorde een eis van honderd dagen celstraf. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron: ANP