Moeder gezinsdrama Beaxem spreekt

Een zware dag voor de familie van Faddal H. in Baexem. Het OM eiste vrijdag 24 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de man die verdacht wordt van moord op zijn 8-jarige dochter Soukaina. Faddal dreigde met zelfmoord als zijn straf niet hoog genoeg zou uitpakken. Zijn 10-jarige zoon Soufian heeft hij ook met een mes gestoken, maar die overleefde het drama. De moeder van het gezin liet Hart van Nederland in een brief het volgende weten:

Vandaag was een hele moeilijke dag voor mij Soufian, maar ook voor mijn ouders, zus en naaste vrienden. Wij hebben de dag met elkaar doorgebracht, geen van ons heeft het uiteindelijk op kunnen brengen om bij de zitting aanwezig te zijn. Wij zijn blij met de strafeis die vandaag aan de dader is opgelegd, maar beseffen ons tegelijkertijd ook dat geen straf hoog genoeg zal zijn om de pijn en het verdriet dat ons is aangedaan weg te nemen.

Immers wij maar vooral Soufian hebben levenslang. De hel waar die jongen doorheen is gegaan, de herinneringen en de littekens waar hij de rest van zijn leven mee zal moeten leven zijn met geen pen te beschrijven. Ik hoop dat wij de kracht vinden om na de uitspraak op 19 november a.s. een nieuw leven op te bouwen en verder te gaan. Wij gaan er voor vechten en Soukaina zal in gedachte elke dag bij ons zijn..

Met vriendelijk groet,

Houda Brouji