Apenheul veilt laatste schilderij van orang oetan

Apenheul veilt op Marktplaats een echte ‘Karl’: een schilderij gemaakt door de 50-jarige orang oetan Karl. Dat laat het dierenpark weten.

Karl is een imposante orang oetanman van 50 jaar en de oudste man in zijn soort in Europa. Dat Karl zelf ook schildert, is uniek. Hij wordt daar niet toe gedwongen of op getraind. Het zijn spontane uitingen van zijn expressieve vaardigheden. De laatste twee jaar heeft Karl geen zin meer om te schilderen. Dit schilderij is daarom waarschijnlijk het allerlaatste schilderij dat Karl heeft gemaakt. En dat maakt het een echt collectors item!

De opbrengst van de verkoop van het orang oetan-kunstwerk komt volledig ten goede aan de bescherming van orang oetans in het wild. Dat doet Apenheul via het eigen natuurbehoudfonds Apenheul Primate Conservation Trust. Apenheul zal bovendien de opbrengst van het schilderij verdubbelen wanneer het schilderij meer dan € 1.000,- oplevert.

Tot en met 31 mei kan men via Marktplaats een bod uitbrengen op het schilderij van Karl. De hoogste bieder zal de trotse eigenaar worden van een echte ‘Karl’ en een certificaat van echtheid ontvangen.