Zes jaar cel geëist voor steekpartij

Tegen een 19-jarige inwoner van Assen is dinsdag zes jaar cel geëist wegens doodslag. De Assenaar wordt ervan verdacht dat hij op 27 december de 18-jarige Vincent Huizing uit De Kiel heeft doodgestoken.

De zaak speelde dinsdag voor de rechtbank in Assen. ‘s Ochtends werd duidelijk dat de twee die avond samen met twee vriendinnen een feestje hadden in de woning van de verdachte aan de Kerkstraat. Ze hadden twee kratjes bier gehaald. Dat meldt RTV Drenthe.

Vincent was in de loop van de avond even gaan slapen en begon rare capriolen te maken toen hij wakker werd. Hij schopte per ongeluk een gat in een muur. Daar werd de Assenaar boos om, waarna de twee ruzie kregen en er over en weer klappen vielen.

Uiteindelijk kwamen er messen aan te pas en werd de inwoner van De Kiel om half twaalf ‘s avonds in zijn hals gestoken. Het slachtoffer overleed de volgende dag in het ziekenhuis.

Hoe de ruzie en de steekpartij precies zijn verlopen, werd vanochtend nog niet duidelijk. Ook een reconstructie op 26 maart heeft geen duidelijkheid verschaft. De rechters zijn daarom dinsdagmiddag nog ter plaatse geweest in de Kerkstraat om de situatie te bekijken.

De Assenaar betuigde vandaag spijt. Hij zei uit zelfverdediging twee messen te hebben gepakt. Maar volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van opzet en dus was de eis van 6 jaar op z’n plaats, zegt persofficier Eva Kwakman. Volgens advocaat Tineke Kuipers is er sprake van noodweer. Ze pleitte vanmiddag dan ook voor ontslag van alle rechtsvervolging.

De rechtbank in Assen doet uitspraak op dinsdag 21 april.