'Man die van flat viel was leider drugsbende'

De man die in mei omkwam toen hij tijdens een politie-inval in Amsterdam-Zuidoost van een flat viel, zou de leider zijn geweest van een grote drugsbende.

Hij was hoofdverdachte in het onderzoek van politie en justitie naar deze Nigeriaanse groep. Een woordvoerder van justitie bevestigde zaterdag een bericht hierover in Het Parool. De politie viel 13 mei meerdere flatwoningen in het Amsterdamse stadsdeel binnen. Vier verdachten probeerden via de balkons te ontsnappen. Zij vielen of sprongen naar beneden. Een man overleed, drie anderen raakten gewond.

De politie liet eerder al weten dat zij in de woningen tientallen kilos cocaine en tienduizenden euros aan contant geld vond. De bende zou regelmatig bolletjesslikkers van Nigeria of Brazilie naar Nederland laten vliegen. Tijdens de invallen werden zeven personen opgepakt. Naar de man die als rechterhand van de hoofdverdachte optrad is de politie overigens nog op zoek.

In Amsterdam-Zuidoost zijn relatief veel West-Afrikaanse criminele bendes actief. Naast drugshandel houden zij zich ook onder meer bezig met internetfraude.

Bron: ANP