Chaos op de weg door gladheid

De gladheid heeft vrijdagochtend voor veel problemen gezorgd in het verkeer.

Meerdere wegen zijn korte tijd afgesloten geweest door ongevallen. Bij knooppunt Ridderkerk botste 15 voertuigen op elkaar. Er was voornamelijk blikschade.

Bij Ridderkerk onstond een kettingbotsing tussen 15 auto’s. Door het ongeval is een deel van de weg van Rotterdam naar Gorinchem (de A16 naar de A15) afgezet.

In Winterswijk raakte een 19-jarige vrouw door de gladheid met haar auto van de weg. Ze kwam tot stilstand tegen een hek langs de kant van de weg. Ze raakte niet gewond.

Een 45-jarige vrouw uit Deventer raakte vrijdagmorgen in de buurt Ruurlo in de slip en klapte vervolgens tegen een boom. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, haar wagen is total loss afgevoerd.

Een paar uur daarvoor reed een automobiliste uit Brummen door de gladheid tegen een boom. Haar auto moest worden weggesleept. De bestuurder zelf kwam met de schrik vrij.

Als voorzorgsmaatregel is op diverse snelwegen de maximaal toegestane snelheid verlaagd naar 50 km/uur. De politie meldt dat deze snelheidsbeperkingen massaal zijn genegeerd.

Foto: Tom Louter www.112uden-veghel.nl