Zwolle niet klaar voor boerkini

Een 26-jarige moslima uit Zwolle is het plaatselijke zwembad uitgezet omdat zij in een burqini aan het zwemmen was. Het allesbedekkende broekpak zou aanstootgevend zijn geweest voor andere bezoekers.

De vrouw werd donderdag uit het Hanzebad gezet. De moslima, Liselotte Buitelaar, was net vijf minuten met haar tweejarige zoon Ilias in het water aan het spelen toen ze te horen kreeg dat er klachten waren over haar kleding.

Volgens de directeur van het zwembad zouden andere zwemmers hebben geklaagd over de outfit van de vrouw. Hij denkt dat zwolle nog niet klaar is voor de burqini en dat het zwembad daar rekening mee moet houden.

Buitelaar , die zich zes jaar geleden tot de islam bekeerde is teleursteld. Ze zou alleen een lans willen breken voor de burqini. Burqini is een samentrekking van de woorden ‘boerka’ en ‘bikini’. Het kledingstuk is uitgevonden in Australië en sinds vorig jaar in Nederland te koop. De boerka is een zwart gewaad dat alleen de ogen onbedekt laat, maar burqini’s zijn er in allerlei felle kleuren.

De gemeente grijpt niet in maar zal met de directie van het zwembad gaan praten als Buitelaar een klacht overweegt.