Zeven jaar geeist tegen man die vrouw vermoordde

De man uit Groningen die na twee-en-een-half jaar opbiechtte dat hij zijn vrouw had vermoord, heeft donderdag zeven jaar celstraf tegen zich horen eisen door de officier van justitie. Dat meldt RTV Noord.

Het incident deed zich voor op 21 juni 2005 in hun woning aan de Johan de Wittstraat in de Stad. De man verklaarde dat hij en zijn partner ruzie hadden en dat de vrouw haar onmacht botvierde op hun 1-jarige dochtertje. Omdat zij de keel dichtkneep van het meisje deed hij hetzelfde bij zijn vrouw. Dit duurde echter te lang, waardoor de vrouw haar bewustzijn verloor en later overleed.

De politie concludeerde na het overlijden van de vrouw dat zij zichzelf had opgehangen. De man gaf zichzelf in eerste instantie niet aan, omdat hij bang was zijn kinderen te verliezen. Omdat de man zelf kampte met psychische problemen werden de kinderen echter later uit huis geplaatst. Toen zijn oudste dochter aan haar pleegmoeder vertelde dat haar vader haar moeder had vermoord, besloot hij zichzelf alsnog aan te geven.