Winkeldief laat zoon achter

Een 45-jarige winkeldief uit Kerkrade, die dinsdagmiddag een diefstal pleegde bij een supermarkt op het Carboonplein in Kerkrade, heeft op de vlucht zijn 12-jarige zoon bij de zaak achter gelaten. Dat meldt de politie.

De man, die een pakje vlees had gestolen, liet op zijn vlucht niet alleen zijn zoontje achter, maar reed ook met zijn auto in op een medewerker van de zaak, die hem probeerde tegen te houden. De medewerker, een 20-jarige plaatsgenoot van de dader, belandde op de motorkap van de auto. Hij hield zich in eerste instantie vast, maar doordat de bestuurder slingerend wegreed, liet hij los. Bij de val liep de medewerker een schaafwond aan een knie op.

Nadat de dader was verdwenen, bleek dat hij in het tumult zijn 12-jarige zoon had achtergelaten. Via de jongen heeft de politie de dader weten te bereiken. De man, zei dat hij op weg was naar Eindhoven en de politie de moeder van de jongen maar moesten bellen om het kind op te halen. De man zei verder dat hij zich woensdag bij de politie in Kerkrade zou melden.