Voorvluchtige kerstmoord meldt zich

De 19-jarige voortvluchtige verdachte van de moord op de 60-jarige Cor van de Zande uit Enkhuizen heeft zich dinsdag rond 15.00 uur gemeld op het politiebureau in Hoorn. Cor werd op kerstavond door geweld om het leven gebracht.

Familieleden troffen het levenloze lichaam van het slachtoffer eerste kerstdag 2007 aan in zijn woning aan de Gerrit Stapelstraat in Enkhuizen. Zij gingen op zoek, nadat Cor die ochtend niet was verschenen bij een kerstbijeenkomst van de familie in Alkmaar. Hij is al op kerstavond door een geweldsmisdrijf om het leven gekomen. Cor is waarschijnlijk slachtoffer geworden van een roofmoord.
De verdachte is een plaatsgenoot van het slachtoffer. De 19-jarige was volgens een politiewoordvoerder al vrij snel in beeld als verdachte, maar hij was voortvluchtig. De man wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In de zaak werden eerder al twee andere verdachten opgepakt, maar zij werden al vrij snel weer vrijgelaten. De twee zijn momenteel geen verdachten meer, aldus de politiewoordvoerder.