Uw nieuws: Tekening voor de koningin

De dochter van Leo en Evelien Konings uit Geleen wist op vierjarige leeftijd de bewaking van de koningin te omzeilen en kon zo haar tekening aanbieden. Hieronder hun verhaal.

Graag willen wij ook wel een leuk stukje vertellen van de ontmoeting van onze dochter Siti en de koningin.

Als wij ons niet vergissen was het in het jaar 1990, onze dochter was toen 4 jaar. De koningin kwam in Geleen -waar wij wonen- op werkbezoek. Dus dat was wel leuk om dan naar onze koningin te gaan kijken! Siti vond het helemaal het einde, want nou kon ze “tante Beatrix” echt zien! Ja…..dit moet ik even erbij vermelden, wij heten Konings met onze achternaam en voor de grap zeiden wij vaak tegen Siti dat koningin Beatrix haar tante was. Tja, kom daar dan maar eens onder uit nu dat ze in Geleen kwam. Maar goed, Siti maakte een pracht van een tekening en ging samen met ons en haar kleine broertje naar het marktplein bij het gemeentehuis waar koningin Beatrix zou aankomen.

Ze kon maar niet wachten tot ze “haar tante Beatrix”kon zien en haar de tekening mocht gaan geven. Maar wij wisten natuurlijk wel beter, je kwam niet zomaar bij de koningin er was zoveel bewaking.

Daar kwam dan eindelijk de mooie auto met de koningin!!!! De burgemeester en vele andere mensen begroette haar. En er waren zoveel fotograven en natuurlijk de vele mensen van de bewaking!! Alle mensen klapten en zongen het was echt wel een feestje opzich. Zo ook voor onze Siti die steeds maar aan mijn arm trok en zei, kom mamma we gaan naar tante Beatrix. Maar ik moest telkens weer iets verzinnen van, nu even niet het is te druk. Wat sneu dacht ik, ze had zich er zo op verheugd.

Ze bleef vragen, tot dat ik tegen haar zei, ga jij maar lieverd, de bewaking laat je er wel doorheen. Dat liet ze zich geen 2 keer zeggen en daar ging onze kleine meid! In een oog hoek zah ze een meisje van haar klasje en ze vroeg of zij ook naar haar tante Beatrix wou. Nou ze pakte het meisje bij de hand en daar gingen ze!!

En ja…….het was haar gelukt om bij “haar tante Beatrix” te komen. Haar gezicht was een en al lach! Het deed ons goed om te zien dat zij “tante” kon gaan begroeten.

Toen onze Siti terug kwam gelopen vertelde ze dat ze de tekening had gegeven en…..dat “tante Beatrix” aan haar had gevraagd wat zij later worden wou? Haar antwoord was duidelijk: Prinses natuurlijk!!!!!!!! Is dat nou niet geweldig, ik vind het nog steeds schitterend als ik aan die dag terug denk.