Uw nieuws: Mijn vader ontmoette Beatrix in 1952

De vader van Wilma Abels-Van Tuijl ontmoette Beatrix in 1952. De Koningin was onderweg naar college toen zij in de provincie Utrecht autopech kreeg. Hieronder het verhaal van Wilma.

Mijn vader heeft haar toen naar Den Haag gebracht. Dit verhaal is eigenlijk mijn vaders hele carriere bij de Rijkspolitie aan hem verbonden gebleven en zelf vond hij het ook heel erg leuk.

Het werd ook speciaal aangehaald bij zijn officiĆ«le dienstafscheid in 1980. Hij heeft vaak verteld hoe spontaan Prinses Beatrix reageerde en hoe “spannend” zij het vond dat het nu eens anders dan anders liep.

Toen een aantal jaren later bij een bezoek van koningin Juliana aan Verkeersgroep Bilthoven (de Varenkamp) waar mijn vader gestationeerd
was, dit verhaal nog een keer ter sprake kwam, wist ook koningin Juliana zich dit goed te herinneren. Kennelijk was het “thuis” bij
prinses Beatrix ook het gesprek van de dag geweest evenals bij ons natuurlijk.

Mijn vader is helaas vijf jaar geleden overleden, maar aangezien dit verhaal zo aan hem verbonden is (geweest) vond ik het leuk u deze foto te sturen. Als ik u vertel dat de foto voorin zijn dienstalbum prijkt, mag het denk ik duidelijk zijn hoe belangrijk dit voor hem is geweest. Als herinnering aan hem zou ik het heel leuk vinden als deze foto + verhaaltje in uw uitzending een plaatsje zouden kunnen krijgen.