Uitspraak Raad voor de Journalistiek

Vervoersmaatschappij Connexxion was het niet eens met de reportage onder dit bericht en wendde zich tot de Raad voor de Journalistiek. Die heeft inzake uitspraak gedaan en de klacht van Connexxion gegrond verklaard.

In de uitzending van zondag 18 mei jl. heeft Hart van Nederland bericht over de onfortuinlijke busrit van mevrouw Gangapersad met Connexxion.

Connexxion meldde onze redactie de zaak te zullen onderzoeken. De uitkomst van dit onderzoek is niet meer in de berichtgeving opgenomen omdat er voor de uitzending niet nogmaals contact met Connexxion is opgenomen. Connexxion heeft Hart van Nederland na de uitzending het volgende laten weten:

Â?Uiteraard betreuren wij hetgeen mevrouw Gangapersad is overkomen zeer. Wij hebben de chauffeur en de medepassagiers gesproken over de bewust rit en zij gaven een andere versie van het verhaal. Chauffeur heeft zich keurig gedragen en is behulpzaam geweest. Bovendien is mevrouw bij de deur van het opgegeven adres (Woonzorgcentrum Nieuw-Geuzenveld) afgezet, conform de spelregels van het Â?deur tot deur’ vervoer en niet op een andere plaats. Dat mevrouw niet naar binnen is gelopen, maar is gaan dwalen, is vervoerder Connexxion niet aan te rekenen. Gezien het voorval vragen wij ons thans wel af of mevrouw in staat is zelfstandig te reizen. Om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen is het wellicht verstandig om mevrouw met begeleiding te laten reizen. Het vervoerssysteem biedt de mogelijkheid voor het reizen van cliënten/passagiers met een gratis begeleider. Wij zullen contact opnemen met de familie Gangapersad om dit te bespreken’.