Uitkijken voor inbraak in Friesland

De politie Friesland maakt melding van tal van inbraken.

Lemmer: inbraak in een vakantiewoning aan de Plattedijk. Zaterdagavond is met een breekvoorwerp de ruit van het slaapkamerraam geforceerd. Uit de woning werd computerspellen en computerapparatuur weggenomen.

Wolvega: in een woning aan de Deken Mulderstraat. Zondagmiddag is via de brievenbus toegang tot de woning verschaft waarna de gehele woning overhoop is gehaald. Uit de woning zijn grote hoeveelheden serviesgoed, zilver bestek en linnengoed weggenomen.

Sneek: Inbraak in een woning aan de Citroenvlinder. In de nacht van zaterdag op zondag werden uit de garage naast de woning drie fietsen en twee boormachines weggenomen. Het is onduidelijk hoe men binnen is gekomen.

Leeuwarden: Een inbraak in een woning aan de Frans Halsstraat. Zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden een fiets en een laptop weggenomen. Ook onderzoekt de politie onderzoekt een inbraak in een schuur naast woning aan de Achter de Hoven. Tussen vrijdagavond en zondagavond kwam men binnen na het forceren van de deur. Uit de schuur werden drie fietsen en gereedschap weggenomen.
En in de Duivesteinstraat, tussen zaterdagmiddag en zaterdagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden een spelcomputer met een aantal bijbehorende spellen weggenomen.