Twee straatrovers opgepakt

De Oosterhoutse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee straatrovers opgepakt. Het duo probeerde voorbijgangers te beroven op het viaduct van de Slotlaan.

Rond 03.30 uur meldden getuigen dat twee jongemannen met een vuurwapen stonden te zwaaien. De politie ging op onderzoek uit en arresteerde kort daarna twee inwoners van Oosterhout, respectievelijk 20 en 17 jaar oud. De 20-jarige verdachte bekende bij zijn arrestatie dat ze samen geprobeerd hadden om voorbijgangers te beroven. Op zijn aanwijzingen vond de politie het gebruikte wapen terug. Hij had het pistool in het water van de vijver bij zijn woning verstopt. Het bleek te gaan om een nepwapen.

De 17-jarige verdachte ontkent in alle toonaarden. Hij is eerder opgepakt en veroordeeld geweest voor het plegen van straatroven in Oosterhout en enkele maanden geleden weer op vrije voeten gekomen.

Inmiddels is duidelijk dat in ieder geval één jongeman door het duo is mishandeld en bedreigd op de Slotlaan. Hij zag kans om aan zijn belagers te ontkomen, waarna zij andere slachtoffers trachtten te beroven.