Trio pleegt geweld tegen agenten

De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt drie personen aangehouden. De dienders kwamen met hoofdpijn, een pijnlijke schouder en diverse schrammen terug op het bureau.

De agenten reden met een politiebusje het trottoir op om een arrestant op te halen. Op dat moment ontstond een woordenwisseling tussen de dienders en de oudste van het trio. Tussentijds werd de betreffende arrestant in het politiebusje geplaatst. Bij het openen van de deur van het busje werd echter de vrouw per ongeluk geraakt. De vrouw werd hierdoor boos. Zij probeerde op een gegeven moment een van de agenten een klap te geven. Hierop werd zij aangehouden.

Vervolgens bemoeide de 50-jarige man zich met de aanhouding. Hij trok de agent weg waarna de vrouw de agent op het achterhoofd sloeg. Vervolgens bemoeide ook de derde verdachte, de 45-jarige man, zich ermee. De agenten werden vervolgens weggetrokken, geduwd en geslagen. Uiteindelijk konden de twee mannen met behulp van peperspray worden overmeesterd. Ook de vrouw kon uiteindelijk worden aangehouden.

De agenten liepen diverse schrammen op. Drie agenten liepen respectievelijk een pijnlijke schouder, rug en hoofd op door het geweld en het verzet van het trio.