Tijgertje Yegor Zov ontmoet zijn vader voor het eerst

Een spannende dag vandaag voor tijgertje Yegor Zov in Dierenpark Amersfoort. Het jonge dier mocht voor het eerst zijn vader ontmoeten.

Om negen uur is de schuif open gegaan waarna eerst moeder Kira en Yegor Zov naar buiten zijn gegaan. De afgelopen weken zijn moeder en vader ook al even bij elkaar geweest om de liefde weer op te laten bloeien.

Toen Ilya het buitenverblijf betrad had Yegor Zov hem nog niet direct in de gaten. Maar toen zijn moeder en vader contact met elkaar hadden, liep het tijgerkatertje zonder enige angst richting zijn vader. Eerst werd er even aan elkaar geroken en vervolgens kreeg vader Ilya meteen door dat hij een brutale zoon heeft.

Yegor Zov heeft regelmatig de achtervolging ingezet op zijn vader. Dit tot ongenoegen van Ilya, want hij is nog wat onwennig met het jong. Dus Yegor Zov moet af en toe een uithaal incasseren, maar hij blijkt wat hardleers. Zijn vader wil op deze wijze respect afdwingen bij zijn zoon en ervoor zorgen dat Yegor Zov hem niet lastig valt. Dit is een goed teken. Toch blijft de komende periode spannend. In het wild leven tijgerwelpen alleen met hun moeder totdat ze zelfstandig zijn en het nest verlaten. De vader speelt daarbij geen enkele rol.

Foto’s: Dierenpark Amersfoort