Tientallen arrestaties bij rellen na verlies Oranje

In verschillende plaatsen in Nederland zijn na het verlies van zaterdagavond rellen uitgebroken. Zowel in Delft als in Bergen op Zoom zijn tientallen relschoppers opgepakt.

In Delft was het na het laatste fluitsignaal erg onrustig. Honderden opgefokte mensen verzamelden zich onder meer op de Beestenmarkt. Op het moment dat de politie het plein wilde ontruimen, werd de stemming grimmig. Oranjefans gooiden stenen naar de aanwezige agenten. Daarop is de Mobiele Eenheid (ME) ingezet om het plein schoon te vegen, waarbij 18 mensen werden opgepakt.

Op de Grote Markt in Bergen op Zoom kwam een groep van 1500 mensen samen. Zij staken vuurwerk af en begonnen met fietsen, asbakken, bierflesjes en andere spullen te smijten. De groep verzette zich tegen ingrijpen van de politie en keerde zich tegen de agenten. Er zijn 23 personen opgepakt. Een aantal agenten raakte gewond door de rondvliegende voorwerpen.

In de rest van Nederland bleef het rustig, maar oranjefans in Basel moesten wel tot de orde worden geroepen. Bij rellen tussen Oranjefans onderling en aanvaringen tussen Nederlanders en Oranjefans moest de politie ingrijpen.

Foto: Archief Hart van Nederland