Tientallen aanhoudingen tijdens alcoholcontrole

Bij grootscheepse alcoholcontroles in Dronten, Lelystad en Almere zijn afgelopen weekend 31 bestuurders aangehouden. Drie automobilisten moesten hun rijbewijs direct inleveren.

De controles begonnen vrijdagavond in Dronten. Van de 470 gecontroleerde bestuurders werden er zes aangehouden. Een 24-jarige automobilist uit Purmerend gaf tijdens de controle een valse naam op. Hij was al twee keer eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed en was bang zijn rijbewijs kwijt te raken. Dit kostte hem nu, behalve een proces-verbaal wegens rijden onder invloed, nog eens 190 euro voor het opgeven van een valse naam. Ook bleek zijn auto niet verzekerd te zijn.

Ook zorgde een jonge hond voor heel wat problemen. Het dier kon ontsnappen uit de auto van een verdachte en maakte de controleplaats ruim een uur lang onveilig. De hond rende als een gek tussen de auto’s en de mensen door. Het lukte het baasje en de politie niet om hem te vangen. Pas toen het baasje zijn bekeuring had gehad en politiemensen de auto van zijn hem naar zijn woning reden, volgde de hond de auto en kon hij thuis worden opgevangen.

De verkeerscontroles hebben het hele weekend geduurd.