Rijswijkse jongensbende dertig dagen langer vast

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag het voorarrest van vier kinderen in de leeftijd van 12 en 13 jaar met dertig dagen verlengd. De jongens werden vorige week in Rijswijk aangehouden omdat zij de buurt rond winkelcentrum In de Boogaard terroriseerden.

De jongens van 12 en 13 jaar zouden andere kinderen hebben mishandeld, vernielingen aangericht en bejaarden hebben bespuugd. Met mobiele telefoons maakte de bende opnamen van de mishandelingen.
Volgens een woordvoerster van het OM is het uitzonderlijk dat jonge kinderen zo lang worden vastgehouden. ,,Het delict waarvan zij verdacht worden, namelijk openlijke geweldpleging en poging tot zware mishandeling is dan ook zeer ernstig, aldus de zegsvrouw.
Een vijfde bendelid verschijnt donderdag voor de raadkamer van de rechtbank in Den Haag, die bepaalt of zijn voorarrest wordt verlengd. Een zesde verdachte werd wel vrijgelaten. De jeugdbende is afkomstig uit Den Haag en Rijswijk. Tegen de jongens is aangifte gedaan, maar de politie is nog altijd op zoek naar meer getuigen of slachtoffers in deze zaak.