Politie zoekt automobilist na aanrijding met ruiter

Maandagavond gebeurde om 19.15 uur een ongeval aan de Bernhardstraat in Rucphen. Een onbekende automobilist reed hierbij een ruiter aan.

Een 21-jarige vrouw uit Sint Willebrord reed op een paard over de Bernhardstraat in de richting van Rucphen, toen zij van achteren door de automobilist werd aangereden. De auto reed met hoge snelheid en het paard kwam door de klap ondersteboven in de naastgelegen sloot terecht. Het paard kon nog uit de sloot komen, maar is korte tijd later aan zijn verwondingen overleden. De vrouw bleef ongedeerd.

Een alerte getuige meldde dinsdagochtend dat er een verlaten auto stond aan De Oliepot. De auto was flink beschadigd. Het bleek om een gestolen auto te gaan met gestolen kentekenplaten. Gezien de beschadigingen en de sporen op de zwarte Nissan Sunny, met de gestolen kentekenplaten TD-NV-69, is de auto waarschijnlijk betrokken bij de aanrijding met het paard.

De politie is op zoek naar getuigen die de auto hebben zien rijden en mogelijk meer informatie hebben over de bestuurder van het voertuig. Zij kunnen zich tot de politie wenden via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via M. op telefoonnummer 0800-7000.