Politie waarschuwt voor oplichting aan de deur

De politie Kennemerland waarschuwt voor oplichters die langs de deuren gaan en het vooral hebben gemunt op oudere mensen. De afgelopen dagen probeerden oplichters hun slag te slaan in IJmuiden, Beverwijk en Haarlem.

Maandag kwam aan de Fazantenlaan in IJmuiden een man aan de deur die een bejaarde vrouw probeerde op te lichten. De man bood twee ‘gratis’ jassen aan die gebruikt zouden zijn bij een modeshow. De vrouw hoefde alleen de BTW van ?150 te betalen. De vrouw wist samen met haar echtgenoot de oplichter weg te jagen.

Een 85-jarige vrouw uit Beverwijk werd opgelicht door een neppostbezorger. De man liet haar pinnen voor een pakketje. Even later is een bedrag van 1080 euro van haar rekening afgeschreven.

Een 81-jarige vrouw uit Haarlem kreeg vrijdag 14 maart een nepbezorger van een supermarkt, waar zij vaker haar boodschappen bestelt, aan de deur. Hij liet haar een oude bestelling, waarvan de betaling niet goed zou zijn gegaan, nogmaals betalen via een mobiel pinapparaat. Later zag de vrouw dat er een bedrag van 540 euro van haar rekening was gehaald.

De politie onderzoekt deze oplichtingszaken.