Politie waarschuwd voor beruchte nepglazenwasser

De politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt inwoners van met name Dordrecht goed op te passen voor een man die zich uitgeeft voor glazenwasser. De man gaat bij nietsvermoedende inwoners langs de deur met de smoes dat hij eerder hun ramen gewassen heeft.

Hij verlangt dan geld van de bewoners en hij heeft dit in een aantal gevallen ook gekregen. In de afgelopen maanden heeft de politie meerdere meldingen en aangiften van deze vorm van oplichting binnengekregen. In de onderzoek die daarop volgden, is een aantal keren een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van oplichting of pogingen daartoe. De man is naar aanleiding van deze aanhoudingen meerdere keren op het politiebureau ingesloten en heeft ook een aantal weken in detentie gezeten. Deze man is recentelijk weer op vrije voeten gekomen. Sindsdien zijn bij de politie weer meldingen en aangiften binnengekomen. De politie sluit niet uit dat het in deze gevallen gaat om dezelfde verdachte gaat, die zijn praktijken weer voortzet. Het gaat om een 21-jarige blanke man met een slank postuur, ongeveer 1.75 meter lang met kort blond haar.
Wie een man met een dergelijk signalement en een glazenwassersverhaal aan de deur krijgt, doet er verstandig aan direct de politie te bellen. Dat kan op telefoonnummer 112, zodat de politie met spoed kan reageren.

Foto: Archief Hart van Nederland