Opnieuw gewapende overval in Rotterdam

Een supermarkt in Rotterdam is zondag aan het begin van de avond overvallen. De politie was zeer snel ter plaatse, nadat een medewerker hen had gewaarschuwd.

Overvallen hebben in Rotterdam momenteel hoge prioriteit, vanwege het hoge aantal gewapende overvallen van de afgelopen maanden. Het speciale team dat zich hier mee bezig houdt was dan ook snel ter plaatse, hierdoor zagen agenten nog twee jongens wegrennen aan de achterzijde van het pand waarin de supermarkt is gevestigd. De politie heeft de achtervolging ingezet en heeft hierbij waarschuwingsschoten gelost.

Tijdens hun vlucht gooide de twee vluchtende jongens spullen van zich af, dit bleek onder andere een vuurwapen te zijn. De twee jongens werden al vrij snel aangehouden, maar onduidelijk was of er binnen nog meer overvallers waren. Het arrestatie team heeft daarom de supermarkt omsingeld en is het pand binnen gegaan. De medewerkers zijn tot uit de winkel gehaald en met bussen naar het politiebureau gebracht waar zij zijn opgevangen.

De politie heeft de supermarkt uitgekamd, er bleek geen andere overvaller meer in het pand aanwezig.