Oplichters actief in de IJmond

De afgelopen weken zijn verschillende oudere inwoners van IJmuiden en Heemskerk het slachtoffer geworden van enkele oplichters. De oplichters waren verkleed en deden zich voor als postbode of bankmedewerker.

De mannen vroegen hun slachtoffers om ter plekke een nog openstaande rekening te betalen. Zij maakten hierbij gebruik van een mobiel pinapparaat wat dan niet bleek te werken. Vervolgens boden de oplichters hun hulp aan en kopieerden hierbij de magneetstrip van de pinpas. Ook werd er gevraagd naar de pincode. Meestal eindigde een dergelijke oplichtingstruc met het snel opnemen van een geldbedrag van de rekening van de slachtoffers.

De politie zou graag in contact komen met mensen die het slachtoffer zijn geweest van een dergelijke truc en met mensen die informatie hebben over een signalement van deze oplichters. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in IJmuiden en Velsen: 0900 – 8844. De politie raadt mensen aan nooit hun pincode te noemen en hun pinpas niet uit handen te geven.