Naaktzwaaiers op vluchtstrook bekeurd

De Verkeerspolitie heeft woensdag een man en een vrouw bekeurd die op de vluchtstrook naakt naar het verkeer stonden te zwaaien.

De 35-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Zwolle stonden op de A28 ter hoogte van Zwolle heftig naar het passerende verkeer. De vrouw was volledig naakt, de man had zijn sokken en schoenen nog aan. Zij hadden niet door dat achter hun een politieauto was gestopt.

De naaktlopers verklaarden dat dit altijd een wens van hen was geweest om naakt op de vluchtstrook naar passeerde auto’s te zwaaien. Ze hadden wel wat alcohol gedronken, maar waren niet onder invloed. Ze hadden op dat moment geen legitimatiebewijs bij zich en hadden hun kleding achtergelaten achter de geluidswal.

Beiden zijn aangehouden en gekleed overgebracht naar het bureau in Zwolle. Ze hebben een bekeuring gekregen voor het mogelijk veroorzaken van gevaar of hinder op de autosnelweg en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs. Ze waren nog verontwaardigd omdat de Verkeerspolitie hen niet naar huis wilde brengen.