Jacht op straatrover Tilburg

Agenten van de Tilburgse politie maakten donderdagmiddag jacht op een straatrover. In een tijdsbestek van circa anderhalf uur vonden drie tasjesroven plaats in Tilburg.

De eerste straatroof vond plaats rond 12.15 uur op de Baden Powelllaan. Het ging om een mislukte tasjesroof. De dader probeerde een handtas uit een fietstas te grissen. De 75-jarige fietster kwam echter ten val, waardoor het bij een poging bleef. De Tilburgse liep bij de val een gebroken arm en schaafwonden op.
De twee keer was het wel raak. Aan de Lage Witsiebaan lukte het de dader om rond 12.30 uur een tas buit te maken van een 63-jarige vrouw. Tijdens het passeren pakte de dader een tas uit een fietstas die aan de bagagedrager van het slachtoffer hing. In de tas zaten wat identiteitspapieren maar geen geld.
De derde tasjesroof vond plaats om 11.45 uur plaats op de Bredaseweg. De sporttas van een 57-jarige vrouw werd daarbij geroofd. Een getuige had het voorval zien gebeuren en was in staat geweest om een gedeelte van het kenteken van de gele scooter genoteerd.

Dit was voor de politie reden om meteen tien agenten in te zetten in de zoektocht naar de dader. Met fragment van het kenteken en het opgegeven signalement ging de politie rechercheren en kwam uit bij een woning aan het Textielplein. Daar stond de bewuste scooter voor de deur. Rond 14.00 uur werd een verdachte gearresteerd.