Inwoners Sittard ziek door chemische opslag

De brandweer heeft chemicaliën gevonden in een pand aan de Oude Markt in Sittard. Zondag vond er nog een ontruiming plaats door wegens een penetrante geur,

In een van de kamers zijn flessen met een onbekende inhoud gevonden, liet de politie weten. Zij wilde de huurder van die kamer daarop aanspreken, maar die is onvindbaar.
Afgelopen zondag werden 23 mensen uit vijf panden geevacueerd nadat mensen klaagden over keelpijn, een droge mond en tranende ogen door de penetrante geur. Het bleek toen om een aardolieachtig oplosmiddel te gaan. Toen kon de brandweer niet achterhalen waar het oplosmiddel vandaan kwam. De brandweer heeft inmiddels uit een van de kamers jerrycans met onbekende chemische stoffen naar buiten gedragen. Die werden op straat onderzocht.
Vlak na middernacht mochten de bewoners, die tijdelijk waren opgevangen in een naastgelegen hotel, weer terug naar hun kamers. Van de kamer op de tweede verdieping waar de jerrycans zijn gevonden, heeft de brandweer de vloer laten openbreken om naar lekkages te zoeken.