Getuigen gezocht van gewelddadige overval Workum

De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige overval op een woning aan het Noard in Workum. De 45-jarige bewoner werd daar in de nacht van zaterdag 2 augustus op zondag 3 augustus overvallen en mishandeld.

Hij werd zodanig geslagen dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is inmiddels weer thuis. Dat meldt de politie.

Door de politie werd direct een onderzoek ingesteld. Het gaat vermoedelijk om minimaal twee daders. Naast het doorzoeken van de woning is vermoedelijk ook de auto van het slachtoffer, een zwarte BMW X5, die voor de woning stond, doorzocht door de daders. Daar is volgens het slachtoffer een groot geldbedrag uit gestolen. De daders zijn waarschijnlijk gevlucht met een auto met gedoofde verlichting in de richting Ferwoude.

Direct na de overval is het slachtoffer ongekleed naar buiten en de straat opgelopen. Daar heeft hij tevergeefs geprobeerd twee auto’s te laten stoppen. In het bijzonder is de politie op zoek naar de inzittenden van deze twee auto’s.