Familie achterhaalt ramkrakers

Een 74-jarige pomphouder en zijn familie ging donderdag om 03.30 uur achter de auto aan die een ramkraak pleegden op zijn benzinestation aan de Rijksstraatweg in Wassenaar. En met resultaat.

De auto’s verdwenen in de richting van Amsterdam over de A44. De pomphouder belde direct de politie, die in samenwerking met de meldkamer Politie Hollands Midden de achtervolging coördineerde. Politieauto’s van de korpsen Haaglanden, Hollands Midden en het KLPD zette de achtervolging in. Ter hoogte van de afslag Oegstgeest, reed één van de auto’s tegen een paal, waarop de inzittenden de bosjes en de achterliggende wijk in renden. In de auto vonden agenten een grote partij gestolen sigaretten.

Politiehond Tarzan vond dichtbij de auto de eerste verdachte, een 22-jarige man uit Amsterdam. In een woonwijk achter de snelweg, wilden agenten van korps Hollands Midden een auto controleren die mogelijk betrokken was bij de vlucht van de verdachten. Bij het zien van de agenten ging de bestuurder er direct vandoor. Hij stuitte echter verderop op een afzetting van nog meer agenten. De inzittenden voldeden aan het signalement.

De bedrading van de auto was doorverbonden. Uit onderzoek bleek dat de verdachten na de vlucht de auto hadden gestolen in een poging om alsnog aan de achtervolgende agenten te ontkomen. Twee mannen uit Wemeldinge (37 en 22 jaar) werden aangehouden. Alle drie de verdachten zitten nog vast voor nader verhoor. De recherche van Bureau Wassenaar stelt een onderzoek in.

Het een en ander was niet gelukt wanneer de pomphouder zelf niet de achtervolging had ingezet. Zo kon hij doorgeven waar de dieven bleven. Hij was gemotiveerd, want een week eerder werd er bij zijn benzinestation ook al door middel van een ramkraak een partij sigaretten gestolen.