Dubbele schietpartij: 1 dode

De politie heeft vanmorgen rond 04.30 een man aangehouden in het Duitse Bunde. De 43- jarige inwoner van Harkema wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij twee schietpartijen in Friesland. Bij een daarvan kwam er iemand om het leven.

De verdachte was even na 00.00 uur naar een woning gegaan in Harkema. Hier schoot hij de 43-jarige bewoner neer en een 37-jarige vrouw. Het mannelijke slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het UMCG in Groningen. De vrouw is gewond overgebracht naar het MCL in Leeuwarden.
Na ongeveer een half uur is hij naar een woning in Kootstertille gegaan. Hier schoot hij de 36-jarige bewoonster neer. Zij is ter plaatse overleden. Vervolgens is de verdachte er met de auto vandoor gegaan.
De politie heeft meteen 20 man op de zaak gezet. De technische recherche van politie Friesland heeft op beide plaatsen delict sporenonderzoek gedaan. De verdachte zit voorlopig vast in Duitsland. De oorzaak van de schietpartijen ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.