Drie gewapende overvallen in Almere

Dit weekend zijn al drie gewapende overvallen gepleegd in Almere. Bij één van de overvallen gingen de daders er zonder geld vandoor.

De politie is nog op zoek naar de daders. De overvallen vonden plaats in een woning, in een fastfoodrestaurant en bij een slijterij. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de slachtoffers zijn hevig aangeslagen.

De eerste overval was vrijdagavond in een woning in de Kameleonstraat. Twee overvallers bedreigden de 51-jarige bewoner en zijn 53-jarige vrouw met een steekwapen en een vuurwapen. De overvallers gingen er met een onbekend geldbedrag en de bedrijfsauto van de vrouw vandoor.

Zaterdagmorgen probeerden twee mannen een fastfoodrestaurant aan de Oorweg te overvallen. De twee kwamen de zaak binnen en bedreigden het aanwezige personeel en de gasten met vermoedelijk vuurwapens en eisten geld. Toen een klant binnenkwam gingen de overvallers er vandoor op een scooter.

Zaterdagavond was slijterij aan het Botplein het doelwit . Ook hier ging het om twee overvallers. Ze bedreigden een 21-jarige medewerkster met op vuurwapens. De daders gingen er met een onbekend bedrag vandoor op een zilverkleurige scooter. De politie sluit niet uit dat de twee ook betrokken zouden zijn bij de overval op het fastfoodrestaurant.

De politie onderzoekt de overvallen en is op zoek naar getuigen.