Daders brandstichtingen Diever gepakt

Met de aanhouding van drie verdachten heeft de politie een aantal brandstichtingen en vernielingen in Diever opgelost. Twee verdachten hebben bekend. Ze verklaarden onder meer brand te hebben gesticht bij iemand die een vriend van hen heeft mishandeld. Dat meldt de politie

In de vroege ochtend van 28 oktober vorig jaar brandde in een tuin aan de Veentjesweg een caravan af. De brandweer bluste de brand. Verder was brand gesticht bij een hordeur van de woning. Dit bleef beperkt tot een klein brandje dat vanzelf doofde. Aan een bij de woning geparkeerde auto werden vernielingen gepleegd. Een paar weken eerder was dit ook al gedaan.

‘s Avonds kon nog net op tijd worden voorkomen dat een kapschuur en rietgedekte (onbewoonde) boerderij aan de Westerdrift in vlammen opgingen. In beide gebouwen werden pakjes hooi in brand gestoken. Gelukkig ontdekten de eigenaars die er naast wonen op tijd de brand. Samen met de brandweer zijn de branden geblust voordat ze zich konden uitbreiden.

In september brandde aan de Dwarsdrift een geparkeerde auto helemaal uit en vlogen aan de Binnenes twee vuilcontainers in brand.