Carnavalvierder overleeft doorgesneden keel

Een 28-jarige carnavalvierder in stierenvechterspak sneed zaterdagavond bij een eetcafe op de Parade in Venlo een 47-jarige man de keel door.

Het slachtoffer zat met zijn vrouw te eten in het eetcafé toen hij een woordenwisseling kreeg met de twee mannen. De aanleiding zou zijn geweest dat de 19-jarige verdachte een stoel van het tafeltje waaraan het slachtoffer zat wegtrok. Het slachtoffer gaf aan dat deze stoel bezet was. Hierop begon de 19-jarige verdachte vervelend te doen en de stoel telkens weer weg te trekken. Vervolgens bemoeide de 28-jarige verdachte zich met het voorval. Hij trok het slachtoffer aan zijn schouders naar achteren en sneed hem met een mes de keel door. Het slachtoffer sprong op en er ontstond een vechtpartij. De overige aanwezigen in het eetcafé haalden vervolgens de partijen uit elkaar waarna de 28-jarige man in de menigte verdween. De 19-jarige verdachte bleef in het eetcafé en werd door de politie aangehouden.
Het slachtoffer had aanvankelijk niet in de gaten dat hij een snijwond van ongeveer 10 centimeter had. Hij werd daar door omstanders op gewezen en naar het ziekenhuis gebracht. Het was nog een geluk dat hij het heeft overleeft, de messentrekker had de slagader net gemist.
De politie heeft zaterdagavond even na middernacht de andere man weten aan te houden. De agenten zagen dat de verdachte bloedsporen op zijn kleding had. Beide verdachte mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.