Agent bestolen van wapen

Een agent van het KLPD is bestolen van zijn wapen, pepperspray en portofoon toen hij even een Utrechts politiebureau was binnen gelopen. Dat meldt het AD.

De agent had de spullen in een tas in een onopvallende politieauto laten liggen toen een autokraker toesloeg. Dat heeft de KLPD dinsdag laten weten.

Politiewoordvoerder Kraszewski gaat er vanuit dat het een toevalstreffer is omdat de spullen in een tas lagen en de dader dus niet kon weten wat daar in zat. ,,De dader moet ook geschrokken zijn wat hij heeft gestolen.”

De politie wil niet zeggen bij welk bureau de agent is bestolen van zijn spullen omdat het onderzoek naar de dader nog loopt. Wel is duidelijk dat de agent nog geen tien minuten binnen was geweest. ,,Maar het mag duidelijk zijn dat het bijna een doodzonde is om een politiewapen onbeheerd achter te laten.” Naar de betrokken agent is een onderzoek ingesteld.

Volgens Kraszewski moeten agenten wapens in diensttijd altijd bij zich dragen. Als ze het niet gebruiken moet het zijn opgeborgen in een kluis op het bureau of in een kluis thuis.