Schapen aan de wandel

Het was even spannend. Wegens maatregelen in verband met MKZ mocht schaapsherder Johan Griffioen niet met zijn schaapskudde op stap. Hij wilde maar liefst honderd kilometer afleggen met zijn kudde.

Maar dinsdagochtend kreeg hij alsnog groen licht en mocht hij de tocht met zijn vijftig schapen gaan beginnen. De schaapsherder loopt de toch niet voor de lol. Hij wil samen met de stichting het ‘Utrechtse Landschap’ en het Goois Natuur Reservaat aandacht vragen voor de versnippering van de Utrechtse Heuvelrug.
Door de vertraging moet de kudde dinsdag een dubbele etapppe afleggen. Makkelijk is dat niet. Om de tocht te kunnen maken moeten de schapen en hun herder provinciale wegen, spoorlijnen, dorpen, campings en kanalen passeren. Ze zullen onderweg dan ook op flink wat bijkijks kunnen rekenen. Johan staat er niet alleen voor, een team begeleiders en een cameraploeg vergezellen de schapen. De hele tocht kan gevolgd worden op de sites van het ‘Utrechts Landschap’ en het ‘Goois Natuurreservaat’.