Ralph Tuijn hervat zijn Ocean Challenge

Ralph Tuijn is na zijn gedwongen tussenstop op het Pacifische eiland Atafu weer op weg om de Zeeman Ocean Challenge af te maken.

Vrijdagmorgen om 10.00 uur lokale tijd maakte Tuijn gebruik van het hoogtij om zijn gerepareerde Zeeman Challenger de lagune van het Atafu atol uit te roeien. Op 24 augustus, na 163 dagen non-stop roeien, strandde Tuijn op dit atol en sindsdien is hij bezig geweest de zwaar beschadigde boot te repareren en te voorzien van nieuwe apparatuur.

Hij zet nu weer koers naar Australië, het eindpunt van zijn tocht die op 15 maart in Peru begon. Tuijn zal de komende dagen alle wilskracht nodig hebben om weer in een soepel roeiritme te komen na ruim zeven weken op land te hebben doorgebracht. Met name de huid op de handen en billen zullen weer gehard moeten worden. Tuijn is echter volle goede moed en blij weer op weg te zijn om de resterende 4.000 kilometer af te leggen. De tocht brengt hem de komende weken langs veel eilanden en koraalriffen dus accurate navigatie zal cruciaal zijn. Met het naderende orkaanseizoen in het achterhoofd zal Tuijn er alles aan doen om zo snel mogelijk in Australië aan te komen. Hij hoopt daar voor de kerstdagen te arriveren.

Men kan Tuijn op de website www.zeemanoceanchallenge.com volgen. Hier worden dagelijks verslagen en de laatst bekende posities vermeld. Ook kan men hier een bijdrage leveren aan het goede doel waarvoor Tuijn zich inspant; een kindertehuis in India.