Plaatsing Hogeweidebrug begonnen

Verkeer in Utrecht moet de komende week rekening houden met afgesloten wegen door de plaatsing van de Hogeweidebrug. Daarmee wordt vandaag begonnen en de werkzaamheden duren een week. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

De brug, die Leidsche Rijn met de stad Utrecht moet verbinden, ligt al sinds vorig jaar in onderdelen op het voormalig sportpark Verthoren. Vraag is waarom de plaatsing niet gewoon in een dag kan plaatsvinden? Clemens Kars, projectmanager: ,,De brug mag maar korte tijd het Amsterdam Rijnkanaal versperren omdat het daar heel druk is met scheepvaartverkeer. We hebben van Rijkswaterstaat toestemming om het kanaal twee keer te versperren. In de tussentijd ligt de brug in het Merwedekanaal, waar het niet zo druk is. Daar komt bij dat de brug acht meter opgevijzeld moet worden. Dit gaat allemaal niet zo snel: het duurt een week.”

Kars had gisteren nog last van een ‘gezonde spanning’. ,,Tuurlijk heeft het veel impact zo’n groot project. Iedereen kent de techniek, dus we zijn voorbereid op alles.”

Dit weekend is tot zondagochtend 12.00 uur het J.C. Verthorenpad afgesloten. De Keulsekade is zaterdag van 09.00 uur tot ‘s nachts afgesloten tussen de Vleutensevaart en de Galjoenstraat.

Volgend weekend zijn er meer wegen afgesloten. Alle wegen die naar de huidige brug leiden, gaan zaterdagmorgen om 06.00 uur dicht.

Dit zal duren tot zondagochtend 09.00 uur. Het gaat om de volgende wegen: De af- en toerit 7 oost vanaf de A2 (Oog in Al), af- en toerit 7 oost (vanuit de stad via de Vleutenseweg vanaf de Vleutensevaart, Verlengde Vleutenseweg (tussen kruispunt Hogeweide en Vleitenseweg), Elektronweg (Lage Weide wel bereikbaar via de Zuilende Ring), Oude Vleutenseweg, het J.C. Verthorenpad en de Keulsekade (van het Spinozaplantsoen tot de Fregatstraat).

Ook het dienstrooster van de bussen richting Leidsche Rijn en omstreken is aangepast tussen zaterdagochtend 06.00 uur en zondagochtend 09.00 uur. Busreizigers worden aangeraden naar het centraal station te gaan en daar een bus te pakken. De Bus rijdt via een alternatieve route.

Wilt u de plaatsing van de brug live volgen? Kijk dan op www.utrecht.nl.