Meldpunt Kindermishandeling verklapt naam slachtoffertje

Het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) in Venlo heeft de naam van een zevenjarig meisje uit Reuver, dat anderhalf jaar seksueel zou zijn misbruikt door haar moeder en haar vriend, naar buiten gebracht. Dat meldt Dagblad de Limburger.

Een vertrouwensman van het AMK noemde de identiteit van het kind op een speciale informatieavond over deze ontuchtzaak voor de ouders van de kinderen van openbare basisschool De Triolier in Reuver. Het betreffende kind kan sindsdien niet meer naar school en zit nu al ruim een maand thuis.

De vader van het meisje heeft advocaat Arie van der Toorn in Roermond in de arm genomen om na te gaan welke juridische stappen mogelijk zijn tegen de man die zijn dochtertje heeft ?gebrandmerkt”.

Politie en justitie, die de ontuchtzaak tegen de 32-jarige O., moeder van het meisje, uit Reuver en haar 40-jarige vriend S. uit Kelpen onderzoeken wisten niets van de bijeenkomst. Ze zijn “verbaasd” over wat is gebeurd. Een woordvoerder van het Buro Jeugdzorg in Roermond, waar het AMK onderdeel van is, zegt dat de privacy heilig dient te zijn. “De naam van het kind had dus niet genoemd mogen worden”.