Jeugdspelers FC Emmen gearresteerd in zedenzaak

Drie talentvolle jeugdspelers van profvoetbalclub FC Emmen A-1 zijn zaterdagavond door de politie gearresteerd en ingesloten. Het trio wordt ervan verdacht een zedenmisdrijf te hebben gepleegd.

Een meisje van 16 jaar oud is zaterdag tussen zes uur en half zeven ‘s avonds in de omgeving van het station in Emmen door een groep jongens seksueel misbruikt. Een getuige, die vergeefs probeerde tussenbeide te komen, waarschuwde de politie. Die was snel ter plekke en arresteerde de drie knapen: twee van 16 jaar en één van 17 jaar oud. Het drietal komt niet uit Emmen.

Politiewoordvoerder Ramona Venema laat weten dat het slachtoffer tenminste één verdachte kent en mogelijk meer. Venema sluit de komende dagen trouwens nieuwe aanhoudingen niet uit. Het slachtoffer, van wie de politie uit privacyoverwegingen de woonplaats niet prijsgeeft, zegt dat zij tegen haar zin seksuele handelingen bij een aantal jongens heeft moeten verrichten.

De politie zette zaterdagavond het gebied, in de directe omgeving van de villa Anna Jacoba aan de Stationsstraat, met linten af. Daarna volgde onder meer in de tuin van het huis een uitgebreid sporenonderzoek. De volgende dag is een buurtonderzoek verricht en zijn verklaringen van diverse getuigen opgenomen.

In een deel van het stationsgebied hangen veiligheidscamera’s. De politie beschikt inmiddels over de opgenomen beelden van zaterdagavond. Mogelijk dat het slachtoffer en de verdachten daar op te zien zijn.

De politie roept mensen op die het misdrijf ook hebben gezien zich te melden:0900-8844, dan wel te bellen met Misdaad Anoniem:0800-7000. Bij FC Emmen, zo zegt een woordvoerder van de club, geldt een protocol van voorschriften en gedragsregels. Mocht blijken dat de verdachten zich inderdaad aan het zedendelict schuldig hebben gemaakt, dan worden ze geroyeerd, aldus het Dagblad van het Noorden vandaag.