Hoog bezoek in Slotervaart

Minister van Binnenlandse zaken Guusje ter Horst heeft donderdag samen met hoofdcommissaris Bernard Welten en burgemeester Job Cohen een bezoek gebracht aan het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart.

De wijk, waarin zondag de 22-jarige Bilal B. werd doodgeschoten door een agente nadat hij haar en een medecollega had aangevallen, wordt de laatste nachten geterroriseerd door Marokkaanse jongeren. Guusje ter Horst, zelf oud-wethouder van Amsterdam voelt zich nog steeds betrokken bij de stad. Toch denkt ze niet dat de situatie daar zal uitlopen op ?Parijse taferelen’. Hoofdcommissaris Bernard Welten liet woensdag in het programma Pauw en Witteman weten dat hij daar wel elke dag rekening houdt. Tijdens zijn bezoek aan Slotervaart donderdag vertelde hij dat de twee gewonde agenten vooruitgang boeken, maar dat ze nog maanden nodig hebben om te herstellen.
Natuurlijk zijn ook de collega’s van de twee gewonden agenten enorm geschrokken van het incident. Maar volgens Bernard Welten is het moreel van de agenten hoog. ? Ze hebben veel beleefd maar zijn vastbesloten in deze buurt te blijven en te knokken voor de veiligheid.?
Ook burgemeester Job Cohen baalt van de rellen naar aanleiding van de steekpartij. ?Een politiebureau daar moet je van afblijven. We moeten niet accepteren dat een aantal jongens van dit beroerde incident misbruik maakt?.

Meer informatie in de vroege editie van Hart van Nederland, 19.00 uur