Gaslek door botsing

Zondagmorgen omstreeks 07.15 uur botste op de hoek van de Meenteweg met de Oeverasweg in het Drentse Havelte een taxi op een gasverdeelstation.

Een ventiel van de gasleiding werd vernield en kwam onder grote druk gas vrij. De omgeving werd uit veiligheidsoverwegingen ontruimd. Omstreeks 09.00 uur was het lek gedicht en de situatie weer normaal. De 22-jarige taxichauffeur uit Meppel kwam via de N371 uit de richting Meppel. Het was op dat moment behoorlijk mistig. Mogelijk door de combinatie van mist en snelheid miste de bestuurder de bocht naar links de Boskampsbrug op en reed rechtdoor. De auto ging rakelings langs een aantal bomen en kwam tot stilstand op de schakelkast van de Rendo. De bestuurder en zijn passagier bleven ongedeerd.

Met een luid gesis ontsnapte veel gas. De brandweer besloot een gebied van 200 meter rondom het lek te ontruimen. Enkele buurtbewoners moesten hun woning verlaten. De N371 werd gedeeltelijk afgesloten. Verkeer werd omgeleid. Nadat het lek was gedicht werd de taxi door een bergingsbedrijf van de kast getild en weggesleept. Omstreeks 09.00 uur was de situatie weer normaal en konden de bewoners weer naar hun huis en het verkeer weer over de N371.