Extra politiecontroles rond Zuidwolde

De politie gaat de komende maanden het verkeer in en rond Zuidwolde extra in de gaten houden. Agenten letten met name op het dragen van autogordels, de snelheid en verlichting.

De actie volgt na een reeks van klachten. Automobilisten zouden veelvuldig de regels aan hun laars lappen. Zo zou er te hard worden gereden op de Oosterweg, Meppelerweg en Leeuwenveenseweg. Veel automobilisten dragen bovendien geen autogordel. Dit bleek tijdens een controle eind augustus; op de Hoofdstraat in Zuidwolde liepen 28 bestuurders tegen de lamp iin een tijdbestek van twee uur.

Ook het fietsverkeer ontkomt niet verkeerscontroles. De dagen worden weer korter; (brom?)fietsers uit Zuidwolde en dorpen als Alteveer, Kerkenveld, Fort, Drogteropslagen en Veeningen moeten over niet al te lange tijd in het donker naar de middelbare scholen in Hoogeveen.

Bij de controles wordt onder meer gebruikgemaakt van de gevreesde lasergun. Met dat apparaat kan een snelheidsovertreder tot op een afstand van negenhonderd meter worden betrapt.

De boetes voor niet werkende fietsverlichting variëren. Kapotte/geen verlichting (vanaf 16 jaar) kost 20 euro; kapotte/geen reflector ook 20 euro. Fietsers van 12 tot en met 15 jaar zijn in beide gevallen 10 euro kwijt. Kinderen tot 12 jaar krijgen een waarschuwing. Het niet dragen van veiligheidsgordels kost 75 euro.

Inwoners van De Wolden kunnen klachten en opmerkingen over verkeersgedrag blijven melden bij hun wijkagent. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of wijkagentenhoogeveenwest@drenthe.politie.nl.