Campinggasten gedupeerd door brandstichting

De kampeerders van camping Dijnselburg in Zeist zijn zwaar gedupeerd door de brand van afgelopen dinsdag. Elly Taalman is een van die kampeerders, hier volgt haar verhaal.

Afgelopen dinsdagochtend, 3.15 uur werden wij, kampeerders op camping Dijnselburg te Zeist, opgeschrikt door een felle brand die ons receptiegebouw volledig in de as heeft gelegd. Aangetoond is dat er sprake is van brandstichting. De huidige eigenaar en beheerder heeft na een hele moeilijke periode, veroorzaakt door de vorige beheerder, de camping weer opgeknapt en opgefleurd.

Maar wat is ons probleem? De stroomvoorziening en verdeling vond plaats in het receptiegebouw. Stroomkasten zijn verwoest. Eneco stelt zich op alsof wij nieuwe klanten zijn. Via internet (hallo, we hebben geen stroom) moet de eigenaar opnieuw een aansluiting aanvragen. Dit gaat volgens Eneco, 1 a 2 weken duren. De campingeigenaar is volledig ten einde raad. De camping is nog tot 1 oktober open, wij zitten hier met zijn allen in het donker, zonder stroom, geen communicatie. In de vele chalets staan koelkasten met inhoud. De brandstichting was al erg genoeg, dat Eneco ons nu zo in de kou laat staan is toch werkelijk te zot voor woorden? En dat Eneco alleen maar levert als ze daar geen moeite voor hoeven doen maar bij brand, calamiteiten of in andere noodsituaties niet verder gaan dan het overhandigen van een aanvraagformulier is toch wel heel erg triest?

Elly Taalman

foto: archief Hart van Nederland