Bartje is jarig!

Bartje is jarig en dat wordt traditioneel uitgebreid gevierd. De wereldberoemde belhamel uit het boek van Anne de Vries houdt komende zaterdag, 22 september, een feestje op het Koopmansplein in Assen.

Voor de jeugd tot en met twaalf jaar is er vanaf twaalf uur ?s middags een speciaal programma met onder meer een kinderdisco, Bartjes kinderboerderij, een ballonnenwedstrijd, heel veel luchtkussens en gratis popcorn. Het thema is dit jaar ?natuur en groen’ en de kinderen krijgen daarom ook de mogelijkheid om met pinda’s en pompoenen te knutselen. Het kinderfeestje duur tot ongeveer half vijf en is gratis toegankelijk.
Daarnaast organiseert het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur vanaf twee uur een wedstrijdje ?jumpstylen’. Het is de bedoeling dat niet alleen de aanwezige kinderen, maar zoveel mogelijk mensen deelnemen aan het dansevenement, want het Koopmansplein moet ?op zijn fundering gaan schudden’ tijdens Bartjes verjaardag. Docent Dikkie Knap gaat voor in de dans. De organisatoren verzekeren dat ook de ongeoefende jumpstyler prima mee kan met het springfestijn.

Foto: Wikipedia