Formule 1-superfan Dennis zonder Zandvoort-kaarten 'Ik mis mijn thuisrace'

Afgelopen weekend stond Dennis Burgersdijk centraal in onze wekelijkse videoserie ‘F1-superfans’. Vandaag heeft hij te horen gekregen dat hij geen kaarten voor de race in Zandvoort heeft weten te bemachtigen. “Dit is echt enorm vervelend. Ik dacht dat het wel goed zou komen. Er viel wel even een deur dicht.”

De fan uit Den Haag had hoop op kaarten. “Ik baal hier zo enorm van. Voor iedere race over de hele wereld kan ik gewoon kaarten kopen. En uitgerekend mijn thuisrace niet. Ik ben hier echt zo zuur van. Je weet wel dat de kans er is.”

Vorige week maakte Jan Lammers van het circuit in Zandvoort bij Hart van Nederland al duidelijk dat er meer dan een miljoen kaarten zijn aangevraagd. En dat er per dag  ruimte is voor 105.000 fans. Dennis zit daar dus niet bij.

Gekkenwerk

Direct nadat duidelijk werd wie er kaarten kon kopen voor de race werden de eerste kaarten al aangeboden op Marktplaats. Lammers gaf aan dat de organisatie streng gaat controleren op doorverkochte kaarten. Dennis vindt het erg jammer om te zien dat de kaarten nu al te koop aangeboden worden. “Het is gekkenwerk wat je nu op Marktplaats ziet gebeuren. Kaarten voor duizenden euro’s. En niet een, maar gelijk twaalf tegelijkertijd.

Toch gaat Dennis sowieso naar Zandvoort. “Als ik er maar bij ben vind ik het al goed. Ik wil de sfeer meemaken. Maar dit is voor de echte fan heel zwaar. Ik heb wel een onderbuikgevoel dat er een andere sfeer gaat hangen, een oranje voetbalsfeer. Dat is heel anders dan de sfeer die normaal bij de Formule 1 hebt. “