Misdaad

Nog niets bekend over Nederlandse slachtoffers bij aanslagen Sri Lanka

Bij de reisbureaus TUI en Thomas Cook is nog niet bekend of zich ook Nederlandse toeristen bevinden onder de slachtoffers die in Sri Lanka zijn gevallen bij de aanslagen. De gasten van deze reisorganisaties zijn in elk geval niet ondergebracht in de hotels die doelwit waren van de aanslagen, zeiden de woordvoersters.

“Maar mogelijk waren ze elders of brachten ze een bezoek aan een van de getroffen kerken. We zijn nog druk bezig om het uit te zoeken”, zei een woordvoerster van Thomas Cook.

Lees ook: Formeel dodental aanslagen Sri Lanka is 138

Ook bij alarmcentrale SOS International was nog niets bekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt eveneens of er meldingen zijn van Nederlandse slachtoffers.

Ikbenveilig.nl

Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl geopend na de aanslagen op Sri Lanka. Nederlanders daar kunnen dan hun naasten hier laten weten hoe ze het maken. Omgekeerd kan het thuisfront op de site zoeken naar familie en vrienden die in het getroffen gebied zijn.

Rutte: ‘Vreselijk’

Minister-president Mark Rutte is geschrokken van het bloedige geweld op Sri Lanka. “Vreselijke berichten uit Sri Lanka over bloedige aanslagen op hotels en kerken op deze Eerste Paasdag”, twittert de premier.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken volgt volgens Rutte de situatie op de voet en zoekt uit of er Nederlanders bij betrokken zijn. “Gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden.”

ANP/Redactie