80 procent van Nederlanders vindt dagje uit te duur

Dagjes uit naar bijvoorbeeld de dierentuin worden steeds duurder. Een groot deel van de Nederlanders vindt het zelfs te duur, bijna 80 procent. Dat blijkt uit ons dagelijkse onderzoek ‘Wat Vindt Nederland’.

Volgens het CBS stegen de prijzen voor musea en dierentuinen het hardst, met ruim 17 procent in de afgelopen vijf jaar. Omdat het zo prijzig is, zegt 30 procent van Nederland alleen een dagje uit te gaan als er een actie-tarief is, of als ze kortingsbonnen hebben.

Liegen over leeftijd

Sommige mensen, zo’n 5 procent van de Nederlanders gaan nog verder en liegen over de leeftijd van de kinderen. Dat doen ze omdat ze dan een voordeliger tarief mogen betalen.

Naast de toegangsprijzen zijn ook de prijzen in de restaurants van de bestemmingen gestegen. Maar daar hebben veel mensen een oplossing voor. Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek laat weten hun eigen eten mee te nemen.

Wat vindt Nederland is een dagelijks onderzoek in samenwerking met Maurice de Hond. Wat vindt Nederland wil weten wat er in onze samenleving speelt en vooral hoe u daar over denkt. Meedoen? Klik dan hier