Dieren

4 gedumpte kittens liefdevol opgevangen door moeder Poes

De vier gedumpte kittens die door Kimberley (28) bij een voetbalveldje in Bergen op Zoom zijn gevonden, hebben moederliefde gevonden bij moederpoes Poes van Nadeche uit IJsselstein. De moeder van Nadeche zag het bericht over de moederloze poesjes voorbij komen en Nadeche kwam meteen in actie.

De kittens werden in eerste instantie opgevangen door dierenopvang Arduin in Roosendaal en kregen daar de fles. Omdat het voor de kittens natuurlijk veel beter zou zijn om onder de ‘vleugels’ van een poes op te groeien, hoopten medewerkers van de stichting dat ze terecht konden bij een net bevallen poes.

‘Gemakkelijke kat’

Laat Nadeche nou zo’n kersverse moeder in huis hebben. “Mijn kat is een week geleden bevallen van vier kleintjes. Mijn poes is een gemakkelijke kat, dus dat moet geen probleem zijn, dacht ik.”

Lees ook: Kimberly vond 4 gedumpte kittens: ‘Mijn moeder kan er nog om huilen’

Ze haalde de kittens op en legde ze, samen met nog twee moederloze kittens die in de opvang verbleven, bij Poes. “Poes ging meteen zo liggen van: kom maar! We moeten haar natuurlijk wel een beetje helpen met de voeding, dus we geven ze een of twee keer per dag een flesje zodat Poes ontlast wordt.”

Opgelucht

Vindster Kimberley is door het dolle heen dat er een moederpoes is gevonden voor haar vier vondelingetjes, vertelt Nadeche. “Ze was heel erg opgelucht. Het was het beste nieuws van de dag, zei ze!”